Mars månads dialogforum i Rotary Business Network ägde rum hos Mikael Nordberg på Folkuniversitetets lokaler.
 
Ulrika Leyon Bertilsson ledde evenemanget med temat "Dumhetsparadoxen", baserat på Mats Alvessons bok med samma namn.
 
Diskussionen fokuserade på att förstå och hantera de långsiktiga konsekvenserna av "funktionell dumhet" och hur vi kan bygga ett mer meningsfullt och konstruktivt förhållningssätt till detta fenomen.
 
Funktionell dumhet är något som vi alla är en del av, men det är viktigt att identifiera och tackla de farligaste fallgroparna.
 
En del av lösningen kan vara att arbeta med de svenska värderingarna som Alvesson beskriver i sin bok – 4F: försiktighet, följsamhet, feghet och förljugenhet.
 
Stress och brist på reflektion kan leda till urvattnad jargong och specialiserat tunnelseende, vilket i sin tur kan skapa etisk stress och samvetsstress som kan göra oss sjuka.
 
Det är viktigt att komma ihåg att vi alla är en del av förändringen, antingen genom våra aktiva handlingar eller genom vår underlåtenhet att agera.
 
Det vi fokuserar på växer och utvecklas, och mogna, kloka och orädda ledare behöver släppa sitt eget ego för att hjälpas åt att bana väg för ett självkritiskt granskande och ett långsiktigt perspektiv som gynnar åtminstone de kommande sju generationerna.
 
Dialogforumet var mycket uppskattat, och deltagarna tackade Mikael Nordberg för hans gästfrihet samt alla närvarande för deras bidrag till meningsfulla och intressanta diskussioner.
 
Nästa möte i Rotary Business Network kommer att äga rum fredagen den 28 april, med temat "Ålderism – sant eller falskt?". Missa inte detta tillfälle att engagera dig i ännu en spännande och tankeväckande diskussion!