Fredagen den 28 oktober
 
På fredagsmorgonen så genomförde vi det tredje dialogforumet i Rotary Business Network detta Rotaryår där Leissner Data, Trollhättan med vår rotarykamrat Per Frykner stod som värd.
 
Temat för morgonmötet var: Närhet, trots fysisk distans?
 
Ännu en meningsfull morgon! Temat för dagen handlade om det ”nya normala” med ett mer flexibelt arbetsliv och att hitta lösningar som både är bra för företaget och bra för medarbetaren när det gäller distansarbete.

Attraktionskraften och också utmaningen ligger, inte helt oväntat, i fingertoppskänsla och att situationsanpassa ledarskapet tydlighet och trygghet kring förväntningar och prioriteringar tillsammans med förmåga att se och läsa in varje medarbetares behov.
 
Tydlighet, tillit och utvärdering/uppföljning leder till lärdomar kring vad som passar vissa situationer, men inte andra.
 
Många vittnar om effektivitetsförbättringar och tidsvinster, medan samarbeten och sociala kontakter är de största utmaningarna.
 
Låt företaget vara en laddstation och underskatta inte betydelsen av det sociala samspelet och samskapandet som sker i korridorer, på raster och när vi fysiskt möts.