Varmt välkommen till Trollhättans Rotaryklubb!

 

Den 1 juli 2023 börjar ett nytt Rotaryår.

Världspresidenten R. Gordon R. McInally, från Skottland, har valt temat Create Hope in the World för året. Han vill att Rotary jobbar för fred och mentalt välbefinnande. Temat känns mycket aktuellt i dessa tider av krig i närområdet och gängkonflikter i Sverige där nya otäcka attacker sker i stort sett varje dag. Vi behöver hjälpas åt att stärka vår framtidstro och hjälpa dem som har det jobbigt. Tillsammans har vi goda möjligheter att hjälpa.

Den 1 juli får vi även en ny Guvernör i vårt Distrikt, Stig Ottosson, medlem i Gothenburg International RC. Han har valt temat Stolt Rotarian för sitt år. Han vill se ett ökat medlemsvärde för var och en av oss genom bl a bättre kommunikation och kunskap om vad Rotary gör och står för. Vi blir starkare som organisation om vi känner mer stolthet för Rotary. Jag kan inte annat än att hålla med honom!

Som President för Trollhättan RK under verksamhetsåret 2023-2024 kommer även jag att jobba med temat Stolt Rotarian. Jag vill att vi ska känna stolthet för Rotary i stort, men inte minst för vår egen Rotaryklubb. Vi ska få en härligt positiv känsla i kroppen när vi tänker på och pratar om Rotary. Vi ska känna för att gå på våra olika möten och att delta i kommittéernas arbete. Med stolthet ska vi prata med de som idag står utanför vår verksamhet så att de blir intresserade av och nyfikna på vad vi gör i klubben.

Jag är redan nu stolt över att vara medlem i vår klubb. Vi har en bra bas att stå på och vi blir ännu bättre om vi kan:

  • Locka fler av våra medlemmar till möten och kommittéarbete.
     
  • Öka medlemsrekryteringen genom en satsning på detta.
     
  • Vårda våra olika mötesformer.

Detta uppnår jag inte själv. Det här måste vi göra tillsammans! Jag hoppas och tror att ni vill vara med att hjälpa mig.

Kommande verksamhetsår kommer vi fortsätta med våra morgonmöten varannan jämn vecka. Vi fortsätter att utvärdera mötestiden och mötesplatsen för att få till så bra och välbesökta möten som möjligt.

Vi kommer utöver ordinarie möten även att erbjuda möten inom Business Network och Seniorgruppen och ett par kvällsaktiviteter. Vårt samarbete med andra klubbar i närområdet kommer att fortsätta. Redan den 31 augusti anordnar vi ”Gå för rent vatten” nere i slussområdet som en del i Rent vatten i Kenya projektet, ett samarbete med klubbar i Trestadsområdet.

 

Tillsammans gör vi Trollhättans Rotaryklubb ännu starkare!

 

Mats Johansson
President Trollhättan RK 2023-2024