Pallplats för utmärkelsen Årets stadskärna 2022P

artikeltumnagel
Fredagen den 23 september
 
Under fredagens möte valde vi in en ny medlem i vår klubb. Patrik Edvardsson fastighetschef med klassifikationen Real Estate Manager presenterades av sin fadder Pia Fogelberg och fick därefter namnbricka samt Rotary-nål.
 
Patrik kommer att hålla sitt EGO-föredrag den 2 december och börjar sitt medlemskap med att ingå i klubbmästarkommittén för att lära känna klubben på bästa sätt. Varmt välkommen Patrik!
 
Föredraget hölls av vår rotarykamrat Marcus Pallvid, verksamhetsledare och centrumutvecklare på City Trollhättan om resan till pallplats för utmärkelsen Årets stadskärna 2022.
 
Som trollhättebo är det lätt att glömma hur mkt positivt som händer och har hänt under de senaste åren med vår stad. Där Marcus med storytelling på ett fint sätt ramade in hur aktörer från det offentliga, näringslivet och Trollhätteborna själva krockat arm till pallplatsen för utmärkelsen.
Pallplats för utmärkelsen Årets stadskärna 2022P Per Frykner 2022-09-22 22:00:00Z 0

Corporate Governance

artikeltumnagel
Fredagen den 16 september
 
Under fredagens lunchmöte fick vi ett föredrag om Corporate Governance av vår rotarykamrat Semir Facic. Föredraget var baserat på en utbildningsdel i den MBA som Semir genomför.
 
De tankegångar och bestämmelser som presenterades gav upphov till samtal under mötet för såväl vår egen klubbs verksamhet som medlemmars uppdrag och engagemang.
 
Delar av föredraget bistod även vår rotarykamrat Stefan Frifelt, revisor med fakta och konkreta exempel.
 
Vi tackar våra rotarykamrater för att de engagerar sig och delar med sig av sitt yrkesliv.
 
 
Corporate Governance Per Frykner 2022-09-15 22:00:00Z 0

Årets Rotarygolf

artikeltumnagel
 
Tisdagen den 13 september
 
Årets Rotarygolf mellan Trollhättan RK, Vänersborg RK och Vänersborg Aurora RK har nu genomförts.
 
Fredrik Ottosson vann med 38 poäng, Vänersborg Rotaryklubb, stort grattis!
 
Vår rotarykamrat och intendent Helena Vinnerholt kom tvåa med 37 poäng
 
Alla var överens om att det var en härlig dag, en fin och välskötta bana och vädret blev bättre och bättre!
Årets Rotarygolf Per Frykner 2022-09-12 22:00:00Z 0

Genomgång av ClubRunner

artikeltumnagel
Fredagen den 9 september 2022
 
Idag hade vi genomgång av vårt nya IT-system ClubRunner, där vi orienterade oss kring distriktets båda hemsidor samt klubbens egna.
 
Utöver detta tittade vi närmare på hur man loggar in, återställer sitt lösenord, de funktioner vi har tillgång till efter att vi loggat in och möjligheten att nu även att använda den mobila app som ger oss information om klubbens medlemmar, funktionärer och program.
 
För en del är det ett större steg att komma i gång medans andra känner igen sig. Under mötet önskades även mer information eller guider, där våra kamrater i övriga distrikt lagt ner tid på att sammanställa guider som vi kan ta del av.
 
Besök våra Distriktssidor som finns i menyn på vår hemsida
 
Appen finns i både Android och Apples appstore, sök på ClubRunner. För att kunna använda appen behöver du logga in med ditt konto, i vår klubb är användarnamnet den e-postadress som detta veckobrev skickas till.
Genomgång av ClubRunner Per Frykner 2022-09-08 22:00:00Z 0

Rotary i Shanghai

artikeltumnagel

Trollhättan den 2 september 2022

Under fredagens lunchmöte lyssnade vi och inspirerades av vår rotarykamrat Jenny Iodlovsky Norrby, som inte bara gav ett intressant föredrag om sitt besök hos Rotary i Shanghai med dess kontraster utan även gav en spännande glimt av hennes år som President och dess möjligheter att utvecklas som rotarian med det fina yrkesnätverk vi har.

Under presentationen berättade Jenny bland annat om förstegen till dagens satellitklubbar som hon upptäckte hos Rotary i Shanghai redan 2013/2014. Ni kanske läst Jennifer Jones senaste utskick där hon lyfter möjligheten för oss att mötas utöver det vanliga, som går i mångfaldens tecken.

Jag som President känner mig stolt över att vi i Trollhättan RK redan anammat det även om det inte är rena satellitklubbar, vi har vårt Rotary Business Network och vårt Rotary Seniorer, som erbjuder aktiviteter utöver det vanliga klubbmötet.

Rotary i Shanghai Per Frykner 2022-09-01 22:00:00Z 0

Varför bildning

artikeltumnagel
Trollhättan den 26 augusti 2022
 
Fredagen startade med morgonmöte i Rotary Business Network och temat, Varför bildning.
 
Vår kamrat Mikael Nordberg introducerade galant ämnet och Ingela Karlsson stod som värd för mötet under ledning av Ulrika Leyon Bertilsson.
 
Som deltagare känner jag tacksamhet och uppskattning, inte bara för ämnet som gav kloka inspel och reflektioner utan även för hur vi på ett fint sätt kan engagera oss och dela med oss i Rotary.
Varför bildning Per Frykner 2022-08-25 22:00:00Z 0

Vad händer på elmarknaden

artikeltumnagel
Fredagen den 26 augusti 2022
 
Lunchmötet gav oss ökad förståelse och kunskap om vår elmarknad, pedagogiskt och väl framfört av vår kamrat Magnus Westberg.
 
Vi fick en bra inblick kring bland annat utbyggnaden av den svenska energiförsörjningen under 1900-talet, avregleringens påverkan, Sveriges förutsättningar för elförsörjning och en inblick i framtidens energiförsörjning.
Vad händer på elmarknaden Per Frykner 2022-08-25 22:00:00Z 0

Pridefestival, Trollhättan

artikeltumnagel
Trollhättan den 19 augusti 2022
 
Under vårt första ordinarie klubbmöte detta rotaryår fick vi lyssna till arrangörerna Said och Rebecka som berättade om årets Pridefestival i Trollhättan.
 
Vi fick en tillbakablick på åren som gått såväl före pandemin med parad som under med digitala arrangemang till årets upplaga som återigen kunde ske fysiskt i lördags samt utmaningar som finns för HBTQIA+.
 
Vid vårt första möte gästades vi även av Renée Jonson (President) och Jeanette Gynning (DITS), Lerum Aspen RK samt Ulla-Britt Andreasson (PDG), Landvetter Råda RK och kusinerna till Jenny, Polly, Harriet och Rut.
 
Ett trevligt och kamratligt besök som stärker mina egna tankar och värderingar om vad Rotary kan innebära. (DITS = Distriktets IT-samordnare, i detta fall ansvarig för ClubRunner), (PDG = Past District Governor)
Pridefestival, Trollhättan Per Frykner 2022-08-18 22:00:00Z 0

Presidentskifte

artikeltumnagel
Fredagen den 17 juni 2022
 
Ett år går fort och denna fredag var det dags för Presidentskifte i vår klubb. President Dan Fogelberg summerade sitt år och tackade av ett par rotarykamrater med varsin ros för deras finnas insatser för klubben under året.
 
Proceduren med Presidentbytet mellan Dan Fogelberg och Per Frykner gjordes för andra gången, sist var det 9 år sedan i dåvarande Trollhättan-Strömkarlen RK.
 
Tillträdande President Per Frykner redogjorde för temat under 2022/2023 som går under Imagine Rotary och gav en inblick i att både vara rotarian och vad året kommer att bjuda på.
 
Vid överlämningen presenterades även assisterande President Jenni, en gåva från vännerna i Lerum Aspen RK och Landvetter Råda RK, iklädd årets färger.
 
 
Presidentskifte Per Frykner 2022-06-16 22:00:00Z 0 Imagine Rotary,Landvetter Råda RK,Lerum Aspen RK,presidentskifte

Utflykt till Lilla Edets sluss

artikeltumnagel
Torsdagen den 16 juni 2022
 
Idag har Rotary Seniorer varit på utflykt vid Lilla Edets sluss. Slussen, som är Sveriges äldsta (byggd 1609), har över 413 år på nacken och är ett imponerande bygge och konstruktion.
 
I samband med besöket passade vi även på att uppvakta Bosse Sundström på sin 80-års dag. En lika imponerande man att lära känna! Grattis!
Utflykt till Lilla Edets sluss Per Frykner 2022-06-15 22:00:00Z 0

Hjälpsändning till Ukraina

artikeltumnagel
Fredagen den 10 juni 2022
 
Under fredagens möte besöktes vi av fotografen Joachim Nywall som berättade om sin strapatsrika resa med hjälpsändning till Ukraina.
 
I en fullastad van körde Joachim och hans vän Livio Benedetto med siktet inställt på Ukraina. Tyvärr hade de inte möjlighet att komma in i landet, det var för riskfyllt.
Men de stannade i Moldavien, det land som tagit emot flest flyktingar från Ukraina.
 
Deras insatser mottogs med enorm tacksamhet och glädje.
 
Joachim visade bilder som verkligen berörde och vi står fast att han är en oerhört skicklig fotograf.
 
De har en sida på Facebook; Trollhättan & Vänersborg helps and supports Ukraina.
 
Vill man stödja deras verksamhet kan man swisha pengar till : 0708840825 och märk med ”gåva Ukraina ”.
Hjälpsändning till Ukraina Marcus Pallvid 2022-06-09 22:00:00Z 0 ukraina
Ett stycke svensk industrihistoria som långt ifrån är slut Per Frykner 2022-06-02 22:00:00Z 0 industrihistoria,sjuntorp

Årets stipendiemottagare

artikeltumnagel
Fredagen den 3 juni 2022
 
Här syns årets stipendiemottagare Liza Backlund och Sarah Isacson tillsammans med klubbens president Dan Fogelberg.
 
Liza och Sarah har tillsammans skrivit uppsatsen. "En kvalitativ studie kring komponentredovisningens utmaningar" och får med den Trollhättan Rotarys stipendie för bästa uppsats med motiveringen:
 
"Denna grupp har självständigt sökt och formulerat ett forskningsproblem från redovisningens praktik. Uppsatsen kombinerar på ett briljant sätt tidigare forskning och redovisningsreglering för att undersöka aktuell redovisningspraktik i kommuner avseende komponentredovisningens utmaningar. Deras uppsats bidrar med tankeväckande resultat kring en redovisningspraktik under utveckling."
Årets stipendiemottagare Marcus Pallvid 2022-06-02 22:00:00Z 0 Högskolan Väst,Stipendie,University West

Nya kyrkoherden i Trollhättan

artikeltumnagel
Fredagen den 20 maj 2022
 
Rotarymötet fredagen den 20/5 besöktes av den nye kyrkoherden i Trollhättan; Henrik Törnqvist.
 
Henrik är en otroligt engagerad person, som började sin bana som sjömanspräst i Rotterdam.
 
Han är uppvuxen i prästgården i Lane Ryr, därefter skolgång i Uddevalla och nu verksam i Trollhättan.
 
Han har även varit kyrkoherde i Biskopsgården och Bergsjön, samt har ett starkt engagemang i Stadsmissionen.
 
Som kyrkoherde i Trollhättan har han redan satt en stark prägel på integrationsarbetet i staden.
 
Henrik har bred och god kontakt med övriga trossamfund i staden och verkar för att skapa gemenskap och förståelse mellan grupper.
 
Ni som missade fredagens möte missade helt klart en karismatisk och synnerligen intressant person. 
 
En person vi hoppas snart få träffa igen!
Nya kyrkoherden i Trollhättan Marcus Pallvid 2022-05-19 22:00:00Z 0 kyrkoherde

Oppostionsrådet på besök

artikeltumnagel
Fredagen den 13 maj 2022
 
Fredagens möte besöktes av Peter Eriksson, moderat politiker och oppositionsråd i Trollhättans stad.
 
Peter gav oss en omvärldsanalys och berörde energikrisens effekter, det fruktansvärda kriget i Ukraina, den nya, befarade krisen som kommer att drabba världen, i form av livsmedelskris.
 
Vi diskuterade även bostadssituationen, skola och utbildning, samt att Peter även gav oss möjlighet att ställa massa frågor.
Oppostionsrådet på besök Marcus Pallvid 2022-05-12 22:00:00Z 0 trollhättan

Vårt Rotary

artikeltumnagel
Fredagen den 29 april 2022
 
Fredagens möte leddes av inkommande president Per Frykner som berättade om vårt Rotary.
 
Per är en mycket aktiv Rotarian och han berättade om den gångna helgens PETS- möte.

Dessutom blev vi undervisade i Rotariana, mycket viktigt i vår verksamhet att känna till våra kärnvärden.
Vårt Rotary Per Frykner 2022-04-28 22:00:00Z 0 gotrollhattan,rotary,rotarythn
Tags